Kosken rakennustarkastajan valinnasta toistamiseen oikaisuvaatimus

0

KOSKI. Kunnanvaltuutettu Pertti Kujala (kok) on tehnyt toistamiseen oikaisuvaatimuksen Saija Kalevan valinnasta Kosken rakennustarkastajaksi. Kunnanhallituksen mukaan oikaisuvaatimus ei tälläkään kertaa anna aihetta päätöksen muuttamiselle.

Kosken kunnanhallitus valitsi Kalevan kunnan rakennustarkastajaksi lokakuussa 2014, jolloin Kujala teki asiasta ensimmäisen oikaisuvaatimuksen. Kunnanhallitus ei pyörtänyt päätöstään, mutta Kujala vei asian Turun hallinto-oikeuteen, joka kumosi kunnanhallituksen tekemän päätöksen. Hallinto-oikeuden mukaan kunnanhallitus ei ollut riittävästi perustellut, miksi Kaleva valittiin virkaan. Elokuussa 2015 kunnanhallitus valitsi Kalevan uudelleen virkaan ja liitti päätökseen hallinto-oikeuden kaipaamat tarkemmat perustelut. Kujalaa kunnanhallituksen tekemä päätös ei edelleenkään tyydyttänyt.

Kujala toteaa jättämässään oikaisuvaatimuksessa, ettei kunnanhallitus ole noudattanut hallinto-oikeuden antamaa päätöstä, vaan on valinnut virkaan saman henkilön uudestaan. Kujala vaatii rakennustarkastajan viran uudelleen hakua.