Maalämpö nitisti lämmityskulut kolmasosaan

0
Harri Muurinen, Liisa Ojaniemi ja Anne Siukonen ovat tyytyväisiä taloyhtiössä runsaat kolme vuotta sitten tehtyyn ratkaisuun.
Harri Muurinen, Liisa Ojaniemi ja Anne Siukonen ovat tyytyväisiä taloyhtiössä runsaat kolme vuotta sitten tehtyyn ratkaisuun.
Harri Muurinen, Liisa Ojaniemi ja Anne Siukonen ovat tyytyväisiä taloyhtiössä runsaat kolme vuotta sitten tehtyyn ratkaisuun.

AURA. Kun Auran Säästökallio syksyllä 2012 vaihtoi keskuslämmitysjärjestelmänsä öljystä maalämpöön, tavoitteena oli pudottaa lämmityskulut alle puoleen aikaisemmasta. Nyt kolmen vuoden kokemuksen perusteella kuluista on hävinnyt yli 60 prosenttia. Ei ihme, että taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Liisa Ojaniemi ja hallituksen jäsen Anne Siukonen ovat tyytyväisiä ratkaisuun.

Kerrostalon 19 asunnon lämpimänä pitämiseen tarvitaan kuusi, keskimäärin 180 metrin pituista lämpökaivoa sekä lisäksi kokoojakaivo. Näillä talo pysyy lämpimänä 27 pakkasasteeseen saakka. Tätä kylmemmällä avuksi otetaan pannuhuoneeseen jätetty öljykattila.

Isännöitsi Harri Muurinen kertoo hankkeen maksaneen 100000 euroa. Tähän mennessä siitä on saatu takaisin jo suurin osa, sillä öljystä taloyhtiölle aikaisemmin koitunut 32000 euron kulu on vaihtunut maalämpöjärjestelmän käytöstä syntyvään 12000 euron sähkölaskuun. 20000 euron vuotuisella säästöllä muutos maksaa näin itsensä takaisin noin viidessä vuodessa.

Lue lisää 22.09.2015 lehdestä