Nälkäpäiväkeräys alkoi Auranmaalla

0
Nälkäpäiväkerääjät tunnistaa punaisesta lippaasta. Auran osaston keräyspäällikkö Tuire Virtanen on valmiina lähtöön.
Nälkäpäiväkerääjät tunnistaa punaisesta  lippaasta. Auran osaston keräyspäällikkö Tuire Virtanen on valmiina lähtöön.
Nälkäpäiväkerääjät tunnistaa punaisesta lippaasta. Auran osaston keräyspäällikkö Tuire Virtanen on valmiina lähtöön.

AURANMAA. Suomen Punaisen Ristin perinteinen nälkäpäiväkeräys järjestetään tällä viikolla. Varsinaiset keräyspäivät ovat torstaista lauantaihin. Nälkäpäivällä kartutetaan Punaisen Ristin katastrofirahastoa.

Auran osaston vapaaehtoiset myyvät nälkäpäivän leipää ja hoitavat lipaskeräystä torstaina ja perjantaina kello 10–18 sekä lauantaina kello 9–13 Auran Palvituotteen, Auran Osuuspankin, ja Auran K-marketin edessä. Lipaskerääjät liikkuvat tämän lisäksi myös myös Salen, Auran ABC:n ja Maskukodin pihalla.

Marttilassa Marttilan osasto myy nälkäpäivän hyväksi hernekeittoa ja nälkäpäiväleipää Salen edessä lauantaina kello 10–13. Samalla järjestetään myös lipaskeräys.

Pöytyällä Karinaisten osasto myy nälkäpäivän leipää aamusta alkaen torilla keskiviikkona sekä lauantaina Salen edessä.

Pöytyän osasto vie lippaita kouluihin, kauppoihin, pankkiin ja apteekkiin. Myös lipaskerääjiä saattaa olla Riihikoskella liikkeellä.

Yläneen osasto paistaa torstaina kello 11–17  lettuja Yläneen torilla ja myy lauantaina aamuyhdeksästä alkaen torilla nälkäpäiväleipää. Siwan ja Salen kassoilla nälkäpäivälippaat ovat torstaista lauantaihin.

Kosken osasto tekee tälläkin kertaa yhteistyötä yläasteen ja lukion kanssa. Lippaiden kanssa liikkuvien kerääjien lisäksi ”kylmiä lippaita” on kaupoissa ja pankissa.

Oripäässä lipaskerääjiä liikkuu torstaista lauantaihin keskustassa ruokakaupan edessä.

Tarvasjoen osasto osallistuu nälkäpäiväkeräykseen viemällä keräyslippaat kauppaan, huoltoasemalle, apteekkiin, pankkiin ja kouluihin.