Pöytyän koulutuslautakunta ei lämmennyt kylien aloitteille

0

PÖYTYÄ. Pöytyän koulutuslautakunnan mielestä Auvaisten, Heikinsuon, Mustanojan ja Kumilan kylä- ja vanhempainyhdistysten uusimmissa, kyläkoulujen säilyttämistä tukevissa aloitteissa ei ole esitetty sellaista uutta, joka antaisi aihetta kunnanvaltuuston huhtikuussa tekemän koulupäätöksen uuteen käsittelyyn.

Yhdistykset esittivät, että päätös kyläkoulujen lakkauttamisesta ja Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulujen perustamisesta otettaisiin uudelleen käsittelyyn. Yhdistykset perustelevat esitystään muun muassa yhtenäiskoulujen isoilla investointikuluilla sekä kylien vetovoiman ja aktiivisuuden säilyttämisellä.

Koulutuslautakunta totesi, että yhtenäiskoulujen investointikustannukset tarkentuvat suunnittelun edetessä.

Yhtenäiskouluvalmistelun etenemisestä järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus maanantaina 21.9. kello 18 Elisenvaaran oppimiskeskuksen Kurkisalissa Kyrössä.