Pöytyän kyläkoulujen puolustajat vetosivat kunnanvaltuustoon

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanvaltuustolle jätettiin maanantaina aloite, jossa kunnan koulutusstrategia halutaan vielä uudelleen käsittelyyn. Ulla-Riitta Arvolan (kok), Hanna Kumpulaisen (kok), Pasi Lepistön, Jarno Laukkasen (kesk) ja Reijo Viirin (vas) allekirjoittamassa aloitteessa katsotaan, ettei kunnalla ole sen nykyisessä taloustilanteessa varaa yhtenäiskoulujen rakentamiseen.

Aloitteentekijät sanovat tietoonsa tulleen, että hankkeen kustannusarvio on suunnittelun käynnistyessä lähes kaksinkertaistunut. Heidän mielestään asia on tuotava valtuuston uuteen käsittelyyn, koska valtuutetuilla ei ole ollut todellisia laskelmia käytettävissään.

Aloitteentekijöitä askarruttaa myös hankkeen toteuttaminen kokonaan velkarahalla sekä se, että lapsivaikutusarviot jäivät suunnitelmassa puutteellisiksi.