Pöytyän kyläkoulujen puolustustaisto jatkuu

0
Kyläkoulujen puolestapuhujat Maria Nikula, Maria Kallio-Järvenmäki, Ville Toivonen, Aarno Aittamäki, Kalle Arvola, Mika Hörkkö, Heli Kuismanen ja Päivi Ilola ottivat tuntumaa Auvaisten koulupihan liukumäkeen.
Kyläkoulujen puolestapuhujat Maria Nikula, Maria Kallio-Järvenmäki, Ville Toivonen, Aarno Aittamäki, Kalle Arvola, Mika Hörkkö, Heli Kuismanen ja Päivi Ilola ottivat tuntumaa  Auvaisten koulupihan liukumäkeen.
Kyläkoulujen puolestapuhujat Maria Nikula, Maria Kallio-Järvenmäki, Ville Toivonen, Aarno Aittamäki, Kalle Arvola, Mika Hörkkö, Heli Kuismanen ja Päivi Ilola ottivat tuntumaa Auvaisten koulupihan liukumäkeen.

PÖYTYÄ/Auvainen. Pöytyän jäljellä olevien kyläkoulujen puolustajat vetoavat kunnan päättäjiin, että yhtenäiskouluhankkeesta luovutaan ja kyläkoulut säilytetään. Käytännössä tämä tarkoittaisi valtuuston huhtikuussa tekemän päätöksen kumoamista ja asian tuomista uudelleen luottamuselinten käsittelyyn.

Uudet yhtenäiskoulut on tarkoitus rakentaa Riihikoskelle ja Kyröön. Samassa kuviossa myös Oripään yläkoululaisten koulusuunta vaihtuisi Alastarolta Pöytyälle.

Auvaisten, Heikinsuon, Kumilan-Kaulanperän ja Mustanojan kyläaktiivit ovat kesän jälkeen koonneet rivinsä ja päättäneet jatkaa taistelua kyläkoulujen puolesta.

–Meidän pääviestimme päättäjille kuuluu, ettei Pöytyällä ole varaa tehdä 20 miljoonan euron investointia kahteen yhtenäiskouluun. Se tarkoittaisi järkyttävän kokoista lainamäärää. Sen sijaan jo olemassa olevia koulutiloja pitäisi hyödyntää, Auvaisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Mika Hörkkö tiivistää.

Lue lisää 08.09.2015 lehdestä