Tarvasjoen hätämajoituksessa rauhallinen viikonloppu

0
Tarvasjoen seurakuntatalo tarjosi yösijan kymmenelle turvapaikanhakijalle. Heidän seuranaan olivat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.
Tarvasjoen seurakuntatalo tarjosi yösijan kymmenelle turvapaikanhakijalle. Heidän seuranaan olivat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.
Tarvasjoen seurakuntatalo tarjosi yösijan kymmenelle turvapaikanhakijalle. Heidän seuranaan olivat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset.

LIETO/Tarvasjoki. Liedon seurakunta tarjosi viikonlopun ajaksi hätämajoitusta noin 50 turvapaikanhakijalle. Ensimmäiset pakolaiset saapuivat torstaina ja heidät sijoitettiin Liedon seurakunnan omiin toimitiloihin. Perjantaina Tarvasjoen seurakuntatalolle majoitettiin yhteensä kymmenen Irakista tai Somaliasta tullutta miestä.
Kyläläisissä tilanne herätti kappeliseurakunnan vs. kappalaisen Outi Tukia-Takalan mukaan kysymyksiä.
–Paloturvallisuussyistä saimme luvan käyttää majoittamiseen vain seurakuntatalon salia, minkä vuoksi emme voineet ottaa tänne perheitä, Tukia-Takala selvittää ja ja huomauttaa, ettei perheenjäseniä haluttu erottaa toisistaan.
Kysymysten ja ihmettelyjen lisäksi turvapaikanhakijoiden tilanne on herättänyt ihmisissä myös auttamishalun.
–Ihmisten auttamishalu on lämmittänyt. Vaatetta ja hygieniatarviketta on saatu runsain mitoin. Samoin vapaaehtoisia on löytynyt, lähes koko viikonlopun hätämajoituksessa viettänyt Tarvasjoen kappeliseurakunnan diakonissa Taru Sahla kiittelee.
Viikonloppu sujui Tarvasjoen hätämajoituksessa Tukia-Takalan ja Sahlan mukaan rauhallisesti. Liedossa sen sijaan sattui sunnuntain vastaisena yönä välikohtaus humalaisen miehen tunkeuduttua seurakuntatalolle. Päihtynyt 27-vuotias mies repi oven väkisin auki ja kuvasi kännykällään sisällä olleita toimihenkilöitä ja turvapaikanhakijoita. Mies myös solvasi turvapaikanhakijoita ja aiheutti häiriötä noin puolen tunnin ajan kunnes poliisipartio otti hänet kiinni.
Maanantaina turvapaikanhakijoiden matka jatkui Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Heinänokan leirikeskukseen, joista toivottiin pysyvämpää ratkaisua heidän majoittamiseensa. Liedon seurakunnan hankkimat luvat majoitukseen olivat väliaikaisia.

Lue lisää 8.9.2015 lehdestä