Yleisö viihtyi koleista keleistä huolimatta Auranmaan kesäteattereissa

0
Kesän koleat ilmat koettelivat Tarvasjoen kesäteatteria, mutta näytelmän nähnyt yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä.
Kesän koleat ilmat koettelivat Tarvasjoen kesäteatteria, mutta näytelmän nähnyt yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä.
Kesän koleat ilmat koettelivat Tarvasjoen kesäteatteria, mutta näytelmän nähnyt yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä.

AURANMAA. Kesä kohteli Auranmaan kesäteattereita paremmin kuin viljapeltoja. Vaikka näytöksistä isoin osa osui kesä- ja heinäkuun koleuteen, kävijämäärät eivät romahtaneet. Näytelmiä katsomassa käyneet olivat myös tyytyväisiä kokemaansa.
Suomen suven oikuttelusta saatiin koettelevin kokemus Tarvasjoen kesäteatterissa, jossa yksi näytös jouduttiin perumaan katsojien puutteen vuoksi.
–Kesän kalsea sää vaikutti katsojamääriin, sitä ei käy kieltäminen, mutta mitenkään radikaalia yleisökato ei ollut. Ja kuten palautteesta kävi ilmi, paikalle tulleet viihtyivät harmaasta säästä huolimatta, Saatana sapuu Tarvasjoelle näytelmän ohjannut Matti Tapani toteaa.
Myös Kosken Nuorisoseuran näytelmä kärsi jonkin verran kesän sateista. Mies joka ei osannut sanoa ei -näytelmän ohjannut Matti Salminen toteaakin yleisömäärän olleen pienehkö pettymys. Toisaalta hellejaksolle osuneissa näytöksissä oli Salmisen mukaan täysi tupa.
Pöytyän kesäteatteri pääsi teatterin puheenjohtajan Jukka Huhtalan mukaan tavoitteeseensa, vaikka pientä laskua kävijämäärään tulikin. Kesäkuussa Teuvo ja paperitaivas -musikaalin kävi katsomassa hiukan harvempi kuin mihin kesäkuussa on yleensä totuttu. Elokuun näytökset kuitenkin paikkasivat tilannetta.
Himolan teatterin kesä saatiin pakettiin vasta viime viikon yönäytöksissä. Muut näytökset olivat kesä- ja heinäkuussa, mutta tästäkin huolimatta Himolan teatteri ylitti tavoitteensa.
–Tänä vuonna meni paremmin kuin viime vuonna, teatterin toiminnanjohtaja Heli Virtanen toteaa ja kertoo katsojia käyneen tänä vuonna noin tuhat enemmän kuin viime vuonna.

Lue lisää 1.9.2015 lehdestä