HaikaraFesteillä musisoidaan kattohaikaroiden kunniaksi

0
Tradikaali on esiintynyt Koskella monta kertaa aiemminkin. Heinäkuussa 2014 yhtye piti levynjulkistamiskonsertin koskelaisessa Purhaan tuvassa. Kuva: Nelly Rauhala
Tradikaali on esiintynyt Koskella monta kertaa aiemminkin. Heinäkuussa 2014 yhtye piti levynjulkistamiskonsertin koskelaisessa Purhaan tuvassa. Kuva: Nelly Rauhala
Tradikaali on esiintynyt Koskella monta kertaa aiemminkin. Heinäkuussa 2014 yhtye piti levynjulkistamiskonsertin koskelaisessa Purhaan tuvassa. Kuva: Nelly Rauhala

KOSKI. Koskella juhlitaan ensi lauantaina Kosken kunnassa pesineitä kattohaikaroita. HaikaraFest lennättää Koskelle kansanmusiikin ilolinnut Sibelius-Akatemiasta sekä folkin ja rockin paikalliset ”kirjosiepot”. Tapahtuma alkaa Yrjö Liipolan taidemuseolla päiväkonsertilla ja päättyy illan soidinmenoihin Ravintola Kestikarassa.

Yrjö Liipolan taidemuseon päiväkonsertin teemana on muuttolinnut. Konsertissa soittavat iloisesta meiningistään tunnettu Tradikaali sekä suomalais-skotlantilainen Reelinki.  Ääneen päästetään myös paikallinen lintuharrastaja Lauri Laukkanen, joka kertoo sanoin ja kuvin Kosken kattohaikaroiden tarinaa.

Illan soidinmenoissa ravintola Kestikarassa paikallinen ilolintu Arkibanjo päästää ilmoille folktyyppisiä juomalauluja monien instrumenttien säestyksellä – unohtamatta kuitenkaan banjoa. Iloista menoa jatkaa coverbiiseillään taituroiva Urho Kekkosen Syntymäpäivät -yhtye esittäen muun muassa Haloo Helsinkiä ja AC/DC:tä.

HaikaraFest Koskella lauantaina 17. lokakuuta: Muuttolinnut-päiväkonsertti kello 14 Yrjö Liipolan Taidemuseossa ja Soidinmenot kello 22 ravintola Kestikarassa.

Lue lisää 09.10.2015 lehdestä