Kimppasynttäriperinne pitää pintansa seurakunnissa

0
Auran seurakunnan kymppisynttäreiden vetonaula oli Miska Pressan Katti, joka sai yleisönsä riehaantumaan.
Auran seurakunnan kymppisynttäreiden vetonaula oli Miska Pressan Katti, joka sai yleisönsä riehaantumaan.
Auran seurakunnan kymppisynttäreiden vetonaula oli Miska Pressan Katti, joka sai yleisönsä riehaantumaan.

AURA, PÖYTYÄ. Auran ja Pöytyän seurakunnissa juhlittiin lauantaina kymppisynttäreitä riehakkaalla menolla Miska Pressan Katin esityksen tahtiin. Soittokierros muutamaan seurakuntaan osoittaa, että kimppasynttäriperinnettä vaalitaan seurakunnissa. Omia synttäreitä on myös viisivuotiaille ja ikäihmisille.

Kymppisynttäreiden lisäksi Auran seurakunnassa järjestetään synttärit viisivuotiaille ja 70-vuotiaille. Kirkkoherra Torsti Äärelän mukaan ikäihmisten synttärit ovat tavoittaneet parhaimmillaan 70 prosenttia ikäluokasta. Hänestä pienen seurakunnan etu on se, että koko ikäluokka pystytään tavoittamaan tasapuolisesti.

Pöytyän seurakunnassa yhteisiin juhliin kutsutaan 75- ja 80-vuotiaat. Pöytyän seurakunnan johtavan diakoniatyöntekijän Minna Majuri-Kiisken mukaan perinne tukee seurakuntayhteyttä ja ikäihmisten sosiaalisuutta. Vastaanotto on ollut hyvä: viime kevään juhlissa oli 88 osallistujaa.

Lue lisää 13.10.2015 lehdestä