Tarvasjoen ensivaste valmiina aloittamaan

0
Tarvasjoen ensivaste on varusteita vaille valmis aloittamaan. Sami Hyökki ja Jani Frantti odottelevat vielä muun muassa defibrillaattoria.
Tarvasjoen ensivaste on varusteita vaille valmis aloittamaan. Sami Hyökki ja Jani Frantti odottelevat vielä muun muassa defibrillaattoria.
Tarvasjoen ensivaste on varusteita vaille valmis aloittamaan. Sami Hyökki ja Jani Frantti kertovat muun muassa defibrillaattorin vielä puuttuvan.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen VPK on varusteita vaille valmis aloittamaan ensivasteyksikön toiminnan. Koulutukset on nyt käyty ja sopimuskin toiminnasta allekirjoitettu, vain osa varusteista, kuten defibrillaattori, enää puuttuu.

Kiinnostusta ensivasteyksikön perustamiseen on tarvasjokelaisilla ollut jo aiemminkin, mutta nyt saatiin vihreää valoa sairaanhoitopiiriltä, joka ehdotti yksikön perustamista. Ympäristökunnilla on omat ensivasteet jo ollutkin, mutta Marttilasta ensivaste edelleen puuttuu. Marttilassa kuitenkin päivystää ambulanssi arkisin virka-aikana.

Ensivasteen tarkoituksena on ehtiä paikalle mahdollisimman nopeasti ja aloittaa maallikkoelvytys jo ennen kuin ambulanssi ehtii paikalle. Ensivasteyksikkö pystyy muun muassa aloittamaan sydänpysähdyspotilaan elvytyksen defibrillaattorin avulla tai auttamaan insuliinishokkiin joutunutta. Myös happea ensivasteyksikkö pystyy antamaan. Potilaiden lääkintää tai kuljetusta ensivasteyksikkö ei hoida.

Koska tavoitteena on mahdollisimman nopea toiminta, ensivasteen toiminta-alue saattaa muodostua sammutusyksikön toiminta-aluetta pienemmäksi. Minkälaiseksi Tarvasjoen VPK:n ensivasteen toiminta-alue muodostuu, tarkentuu toiminnan alkaessa. Siitäkään ei vielä ole tarkkaa arviota, kuinka paljon hälytystehtävät ensivastetta työllistävät. Keikkamäärien on arvioitu lisääntyvän suunnilleen noin 40:llä vuodessa.

 

Lue lisää 2.10.2015 lehdestä