Kiistellyn Kallelan voimalinjan rakentaminen alkaa

0
Teemu Kemppainen ja Henrik Suomi sähkönsiirtoyhtiö Carunasta esittelivät Auranmaalla tapahtuvia muutoksia perjantaina Tarvasjoella. Punaiset viivat ovat purettavaa ilmajohtoa ja keltaiset maakaapeloitavaa linjaa. Valkoinen on Kallelan voimalinja.
Teemu Kemppainen ja Henrik Suomi sähkönsiirtoyhtiö Carunasta esittelivät Auranmaalla tapahtuvia muutoksia perjantaina Tarvasjoella. Punaiset viivat ovat purettavaa ilmajohtoa ja keltaiset maakaapeloitavaa linjaa. Valkoinen on Kallelan voimalinja.
Teemu Kemppainen ja Henrik Suomi sähkönsiirtoyhtiö Carunasta esittelivät Auranmaalla tapahtuvia muutoksia perjantaina Tarvasjoella. Punaiset viivat ovat purettavaa ilmajohtoa ja keltaiset maakaapeloitavaa linjaa. Valkoinen on Kallelan voimalinja.

LIETO/Tarvasjoki. Vastustusta herättäneen Kallelan voimalinjan rakennustyöt alkavat vielä tämän vuoden puolella Tarvasjoella. Lisäksi sähkönsiirtoyhtiö Caruna aikoo kaivaa 180 kilometriä keskijännitekaapelia maan alle Liedon ja Auranmaan alueella. Kallelan voimalinjaa vastustava Minna Hallanheimo aikoo jatkaa taisteluaan.

Myös hankkeeseen liittyvän sähköaseman rakennustyöt alkavat tämän vuoden puolella. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna lähettää maanomistajille infokirjeet asiasta parin viikon sisällä.

1,8 kilometrin pituinen, 110 kilovoltin linja yhtyy Tarvasjoella Fingridin Lieto-Forssa-linjaan. Kallelan päähän, Salontien varteen rakennetaan sähköasema, joka muuntaa sähkövirran keskijänniteverkkoon sopivaksi.

Hankkeen projektipäällikkö Teemu Kemppainen kertoo, että työt aloitetaan 26 metriä leveän johtoaukean merkitsemisellä. Aukean puusto hakataan voimalinjan tieltä.

–Maanomistajat voivat halutessaan osallistua puun yhteismyyntiin, Kemppainen sanoo.

Lue lisää 24.11.2015 lehdestä