Oripäähän ja Pöytyälle ylimääräiset seurakuntavaalit

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään ja Pöytyän seurakuntien yhdistymistä koskevaan aiesopimukseen on nyt kirjattu, että kirkkovaltuuston koko on 23 jäsentä. Seurakuntavaalit järjestetään ensi syksynä. Seurakuntaliitos on tarkoitus toteuttaa vuonna 2017.

–Vaalit järjestetään, koska uutta valtuustoa ei voida koota vanhoilla tiedoilla. Oripäässä ei ole saatavilla vertauslukuja, joiden avulla uusi valtuusto voitaisiin koota, kertoo Pöytyän kirkkoherra Matti Kaipainen.

Vertauslukuja ei ole, koska Oripään kirkkovaltuusto on koottu sopuvaaleilla.

Seurakuntien yhdistymistä selvittävä ohjausryhmä kokoontui viime tiistaina käsittelemään aiesopimusta. Seuraavan kerran ryhmä on koolla tammikuussa. Kirkkovaltuustoille asiat viedään myös tammikuussa.

–Sopuvaaleille ei siis ole sijaa, mutta sovussa ollaan silti edetty. Tiedotukseen ja sen tärkeyteen kiinnitetään huomiota. Ohjausryhmässä on ollut sopuisa ja yhteyttä rakentava henki, Kaipainen kuvailee.