Saman katon alta tukea elämän eri tilanteisiin

0
Mari Männikkö ja Maarit Mäntylä toivottavat perjantaina tervetulleeksi tutustumaan Sarastuksen tiloihin ja henkilökuntaan.
Mari Männikkö ja Maarit Mäntylä toivottavat perjantaina tervetulleeksi tutustumaan Sarastuksen tiloihin ja henkilökuntaan.
Mari Männikkö ja Maarit Mäntylä toivottavat perjantaina tervetulleeksi tutustumaan Sarastuksen tiloihin ja henkilökuntaan.

HÄRKÄTIE, PÖYTYÄ, AURA. Reilu kuukausi sitten Liedon keskustassa ovensa avannut Sarastus on oman alansa uranuurtajia. Vastaavanlaista perustason sosiaali- ja terveyspalveluja ja erikoissairaanhoidon palveluja yhdistävää yksikköä ei vielä muualla ole toteutettu.

Sarastuksessa perhe-, mielenterveys- ja päihdepalvelut on tuotu saman katon alle yhteen yksikköön, jonka tavoitteena on toimia moniammatillisesti ja tarjota kokonaisvaltaista tukea yksilöille ja perheille elämän eri tilanteissa.

–Perustason ja erikoistason palveluja on yhdistetty, jotta voisimme palvella perheitä paremmin, psykososiaalisen yksikön esimies, sosiaalityöntekijä Mari Männikkö ja psykiatrian poliklinikan apulaisosastonhoitaja Maarit Mäntylä kertovat.

–Tarkoituksena on, että kaikille saataisiin oikean tasoista hoitoa ja että potilaan hoitopolku olisi aukoton eikä kukaan putoaisi välistä, Mäntylä selventää Sarastuksen toiminta-ajatusta.

Sarastuksen mielenterveys- ja päihdeyksikön palvelut ovat avoimia lietolaisille, koskelaisille ja marttilalaisille ilman lääkärin lähetettäkin. Lastenvalvojan palvelut tosin ovat vain lietolaisten käytettävissä, sillä Koskella ja Marttilassa toimii omat lastenvalvojat.

Sarastuksessa sijaitseva Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lasten-, nuoriso- ja aikuispsykiatrian poliklinikka palvelee Härkätien kuntien lisäksi Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymää. Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä.

 

Avoimet ovet Sarastuksessa (Hyvättyläntie 12, Lieto) perjantaina kello 12–15. Kahvitarjoilu ja mahdollisuus tutustua tiloihin sekä työntekijöihin.

Lue lisää 27.11.2015 lehdestä