Unfriended on sopivasti kamalan omituinen

0
Edesmenneen ystävän Facebook-tilin tapahtumat aiheuttavat silkkaa kauhua.
Edesmenneen ystävän Facebook-tilin tapahtumat aiheuttavat silkkaa kauhua.
Edesmenneen ystävän Facebook-tilin tapahtumat aiheuttavat silkkaa kauhua.

Ensi ilta: 9.10.2015
Ohjaaja: Levan Gabriadze
Pääosissa: Heather Sossaman, Matthew Bohrer, Courtney Halverson, Shelley Hennig, Jacob Wysocki, Moses Storm, Will Peltz ja Renee Olstead
Ikäraja: 16

Unfriended on uudenlainen kauhuelokuva, joka poikkeaa muista saman genren elokuvista omaperäisellä toteutustavallaan. Kaverukset ovat elokuvassa koko ajan kotonaan ja he ovat yhteyksissä toisiinsa videopuhelun kautta. Puhelu alkaa normaalisi, mutta sitten alkaa tapahtua kummia. Kaverusten kuolleen ystävän Laura Barnsin (Heather Sossaman) Facebook-tilillä alkaa tapahtua.
Kaverukset alkavat selvittää kuka on mahdollisesti hakkeroinut Lauran Facebook-tilin. Selviää kuitenkin, että kukaan ei ole hakkeroinut Lauran tiliä. Laura on pakottanut entisten ystäviensä jäämään videopuheluun. Kamalia asioita alkaa tapahtua, kun Lauran henki vainoaa vanhoja ystäviään videopuhelun kautta.
Pidin elokuvan omaperäisyydestä ja tapahtumasarjasta. Elokuva eroaa selkeästi muista tyypillisistä kauhuelokuvista, koska tapahtumapaikka ei varsinaisesti muutu missään vaiheessa. Kaikki tapahtumat tapahtuvat saman ruudun kautta. Elokuvan esitystapa on myös mielenkiintoinen. Ylimääräinen odottelu ja hidas eteneminen olivat elokuvan huonoja puolia. Elokuvasta jäi kuitenkin hyvä mieli kaivatun kauhun ja jännityksen jälkeen. (E.P.)
* * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen