Aura hakee säästöjä toimintatapojen muutoksesta

0
Auran kunnanisien mielestä Kirkonkulman koulun oppilaiden määrä voisi kasvatta nykyisestä ainakin tusinalla. Koulun nykyisillä oppilailla tuskin on mitään sitä vastaan.
Auran kunnanisien mielestä Kirkonkulman koulun oppilaiden määrä voisi kasvatta nykyisestä ainakin tusinalla. Koulun nykyisillä oppilailla tuskin on mitään sitä vastaan.
Auran kunnanisien mielestä Kirkonkulman koulun oppilaiden määrä voisi kasvatta nykyisestä ainakin tusinalla. Koulun nykyisillä oppilailla tuskin on mitään sitä vastaan.

AURA. Auran kunnanhallitus pyrkii kääntämään Auran talouden  ensi vuonna suuntaan, joka pitää kriisikuntakriteerit nykyistä etäämmällä. Tavoitteena on lähes 260 000 euron ylijäämä. Kunnan toimintatapojen muutoksilla pyritään kulujen  vähentämiseen  3-5 henkilötyövuoden verran.
Hallintotoimistoa lukuunottamatta säästöjä ei haeta lomautuksista, mutta kunnan ruokahuolto ja siivous  saatetaan ulkoistaa. Kummankin alan työntekijät siirtyisivät tehtävät hoitaakseen ottavalle Arkealle, jos ulkoistus toteutuu.
Yhtenäiskoulussa luovutaan määräaikaisesta tuntiopettajasta, koska valtion rahoja opetusryhmien pienentämiseen ei  enää ensi syksynä saada. Kouluun perustetaan oma erityisopetuksen pienryhmä, jotta muualta ostetun erityisopetuksen tarve pienenee. Koulun ryhmäkokoja kasvatetaan ja esimerkiksi  alaluokkien pieniä tyttöjen  ja poikien liikuntaryhmiä voidaan yhdistää..
Kolmiopettajaista Kirkonkulman koulua käy nyt 39 lasta. Kunnan tavoitteena on innostaa entistä useampia perheitä valitsemaan Kirkonkulman koulu, jotta koulujen opetusryhmien koot tasoittuisivat.
Auran ensi vuoden investointimenot jäävät reilusti alle miljoonan euron. Eniten rahaa käytetään Auranportin jatkoalueen rakentamiseen. Teihin, tievaloihin ja viemäreihin kuluu yhteensä  runsaat 160 000 euroa.

Lue lisää 04.12.2015 lehdestä