Haukkavuoren lumitykki asemissa, ladulle päästäneen loppiaisviikolla

0
Veikko Salmi, Jyrki Alikeskikylä ja muut Haukkavuoren talkoolaiset odottavat malttamattomina pakkasen kiristymistä. Näillä näkymin tykki käynnistetään uudenvuoden jälkeen ja hiihtämään päästään jo Veikonpäivänä.
Veikko Salmi, Jyrki Alikeskikylä ja muut Haukkavuoren talkoolaiset odottavat malttamattomina pakkasen kiristymistä. Näillä näkymin tykki käynnistetään uudenvuoden jälkeen ja hiihtämään päästään jo Veikonpäivänä.
Veikko Salmi, Jyrki Alikeskikylä ja muut Haukkavuoren talkoolaiset odottavat malttamattomina pakkasen kiristymistä. Näillä näkymin tykki käynnistetään uudenvuoden jälkeen ja hiihtämään päästään jo Veikonpäivänä.

PÖYTYÄ. Mikäli pakkaset jatkuvat sääennusteiden mukaisina, Pöytyän Haukkavuoressa päästään hiihtämään jo vuoden ensimmäisellä viikolla.

–Lumen tykittäminen alkaa uudenvuoden jälkeen. Silloin pitäisi olla jo tarpeeksi pakkasta. Tykitys kestää säistä riippuen 5–6 vuorokautta. Tarkoitus olisi, että Veikonpäivänä päästään hiihtämään ja latukahvilat ja saunat avataan, kertoo Pöytyän urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

Viime vuosien tapaan lunta tullaan tykittämään vuorokauden ympäri. Töitä tehdään kuuden tunnin vuoroissa, joten talkoorinkiin tarvitaan parisenkymmentä vapaaehtoista. Talkoohenki on Haukkavuoressa hyvä. Yleensä mukana on koko perhe.

–Tavoitteena on tehdä yksilöurheilusta joukkueurheilua Norjan mallin mukaan, Salmi sanoo.

Nimestään huolimatta Pöytyän urheilijoiden hiihtojaosto on paljon muutakin kuin vain pöytyäläisten ilo. Jäseniä on ympäri Auranmaata ja hyvistä laduista tullaan nauttimaan Turusta saakka.

 

Lue lisää 5.1.2016 lehdestä