Joulutyöläinen on tottunut osaansa

0
Lähihoitajat Sari Salonen ja Helena Palmu viettävät osan joulua töissä. Kotihoidon ohjaajan Kirsi Lehdon (keskellä) mukaan on vanhuksia, joille lähihoitaja on ainoa sosiaalinen kontakti pyhien aikaan.
Lähihoitajat Sari Salonen ja Helena Palmu viettävät osan joulua töissä. Kotihoidon ohjaajan Kirsi Lehdon (keskellä) mukaan on vanhuksia, joille lähihoitaja on ainoa sosiaalinen kontakti pyhien aikaan.
Lähihoitajat Sari Salonen ja Helena Palmu viettävät osan joulua töissä. Kotihoidon ohjaajan Kirsi Lehdon (keskellä) mukaan on vanhuksia, joille lähihoitaja on ainoa sosiaalinen kontakti pyhien aikaan.

PÖYTYÄ. Kun suurin osa Suomesta käpertyy joulunpyhien viettoon, joillain jatkuu arkinen aherrus. Lähihoitaja Helena Palmu on töissä jouluaaton ja -päivän, lähihoitaja Sari Salonen tapaninpäivän.

Kaksikko kiertää kotihoitoa tarvitsevien vanhusten luona Riihikoskella, Auvaisissa ja Haverilla. Työt pyhien aikaan eivät heistä pilaa omaa joulunviettoa, vaan pikemminkin kuuluvat toimenkuvaan.

–Siihen on niin tottunut, että aina joku pyhä menee töissä, Salonen sanoo.

Palmun mukaan vanhusten suhtautuminen jouluun on yksilöllistä: jotkut toivovat, että yksinäisyyttä korostavat pitkät pyhät menisivät nopeasti ohi. Toiset odottavat juhlaa innolla ja koristelevat kotinsa hyvissä ajoin.

Salosen mukaan joulukäynnit pyritään hoitamaan rauhallisesti ja kiireettömästi. Niitäkin vanhuksia on, joille lähihoitaja on pyhien ainoa sosiaalinen kontakti.

Lue lisää 22.12.2015 lehdestä