Köllöttely loppui Kotlettien kannustukseen

0
Kotlettien treeneihin sisältyy hikeä, naurua, ystävyyttä ja kannustusta.
Kotlettien treeneihin sisältyy hikeä, naurua, ystävyyttä ja kannustusta.
Kotlettien treeneihin sisältyy hikeä, naurua, ystävyyttä ja kannustusta.

LIETO/Tarvasjoki, MARTTILA. Vilma Asikaiselta, Hanna Viitalalta, Suvi-Ilona Leinolta, Anna-Mari Vuorelta, Taru Tarkkoselta ja Virpi Ronkaiselta loppuivat tekosyyt, kun naiset ryhtyivät yhdessä tsemppaamaan toinen toisiaan painonpudotuksessa ja kohti parempaa kuntoa.
Kaikki sai alkunsa Asikaisen Facebook-päivityksestä. Asikainen kaipasi vaihtelua kuntokuuriinsa. Lopulta koossa oli kuuden naisen poppoo ja nopeasti kävi selväksi, mikä voima Kotleteiksi itsensä nimenneellä naisporukalla on.
–Kaverit auttavat jaksamaan, Ronkainen sanoo.
–Vaikka Virpiä en ollut ennen tavannutkaan, heti ekasta kerrasta tuntui, että tämä on meidän ryhmä, Leino jatkaa ja toteaa porukan naisista tulleen läheisiä ystäviä keskenään.
Kaikista mahdollisista ja mahdottomista esteistä huolimatta naiset ovat saaneet aikatauluihinsa sopimaan 1–2 kuntoilukertaa viikossa.
Paitsi hikeä, naurua ja ystävyyttä, ryhmä on poikinut myös apua ystävälle. Ronkaisen ilmaantuessa kurakelillä treeneihin crocseissa Asikainen huolestui tämän perheen tilanteesta. Kun koko kurjuus hometaloineen, velkakierteineen ja sairasteluineen selvisi Kotleteille, nämä laittoivat hyvän kiertämään.
Kotletit ilmoittivat Ronkaiset Seiska-lehden Jouluiloa elämään -lahjakampanjaan. Lisäksi Seiskalle kirjoitettu kirje laitettiin Facebookiin jakoon ja apua alkoi tulvia ympäri maakuntaa.
–Olemme saaneet polttopuita, sohvan, ruokapöydän, vaatteita, verhoja, Ronkainen kertoo ja liikuttuu.
–Ihanalta on tuntunut. On pystynyt huokaisemaan helpotuksesta. Nyt meillä on joulu, mitä meillä ei oikeastaan ole ollut 11 vuoteen.
Hyvältä on tuntunut myös auttajista.
–Jotenkin tässä materiaalisessa maailmassa on yllättänyt, miten hyvältä tuntuu, kun antaa tarvitsevalle, Leino miettii.

Lue lisää 22.12.2015lehdestä