Kosken valtuusto joutui töihin vielä jouluviikolla

0
Elina Kivikalliota (etualalla) ja muita Kosken kunnanvaltuutettuja odotti iloinen ja kauniisti paketoitu yllätys valtuustokokouksessa.
Elina Kivikalliota (etualalla) ja muita Kosken kunnanvaltuutettuja odotti iloinen ja kauniisti paketoitu yllätys valtuustokokouksessa.
Elina Kivikalliota (etualalla) ja muita Kosken kunnanvaltuutettuja odotti iloinen ja kauniisti paketoitu yllätys valtuustokokouksessa.

KOSKI. Kosken kunnanvaltuusto kokoontui vielä jouluviikolla viikkoa aiemmaksi suunnitellun kokouksen kariuduttua laillisuuspykälään.

Kunnanvaltuusto käsitteli vuoden viimeisessä kokouksessaan muun muassa vesihuoltolaitoksen taseyksikön perustamista. Pertti Kujala (kok) epäili vesihuoltolaitoksen taseen todenperäisyyttä. Kujalan laskelmien mukaan alijäämää on kertynyt kymmenkertaisesti enemmän kuin noin 24 200 euroa.

Kunnanjohtaja Jari Kesäniemi kertoi, että tase on laskettu tilintarkastajan tarkkojen ohjeiden mukaan. Kesäniemen mukaan laskelmien erot selittyvät liittymismaksujen palautuskelpoisuudella ja hulevesillä. Näitä Kujala ei ollut huomioinut omissa laskelmissaan, mutta hän hyväksyi Kesäniemen selvityksen.

Kosken vesihuoltolaitoksen liittymämaksuja päätettiin korottaa kymmenellä eurolla. Omakotitalojen uusi liittymämaksu on ensi vuoden tammikuusta lukien sekä veden että viemärin osalta 39,15 euroa vuodessa.
Valtuuston käsittelemät määrärahasiirrot ja lisämäärärahat eivät heiluta kuluvan vuoden budjettia kokonaisuutena.

Valtuutettujen lukumäärästäkään valtuutetuilla ei ollut sanottavaa. Kosken valtuutettujen lukumäärä tulee jatkossakin olemaan 21. Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuuksista Kujalalla sen sijaan oli esittää uusi valtuustoaloite. Hän teki toistamiseen aloitteen luottamushenkiöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuuksien selvittämisestä.

 

Lue lisää 28.12.2015 lehdestä