Moppistoppi NY siivoaa nuorella innolla

0
Moppistopin Susanna Saarisen ja Emma Mäkisen voi kutsua avuksi vaikka joulusiivousta tekemään.
Moppistopin Susanna Saarisen ja Emma Mäkisen voi kutsua avuksi vaikka joulusiivousta tekemään.
Moppistopin Susanna Saarisen ja Emma Mäkisen voi kutsua avuksi vaikka joulusiivousta tekemään.

AURA. Naapuruksina asuvat Susanna Saarinen ja Emma Mäkinen ovat olleet kaveruksia pienestä pitäen. Kun Elisenvaaran lukion yrittäjyyskurssilla suunniteltiin oman harjoitusyrityksen perustamista, heidän ei ollutkaan vaikea lyödä hynttyitä yhteen ja perustaa yhteistä nuorta yritystä.

Nuoret naiset perustivat Moppistoppi NY:n, joka tarjoaa siivousapua. Yritys toimii ainakin kuluvan lukuvuoden ajan.

–Yrittäjyyskurssilla on yleensä perustettu esimerkiksi kioskeja, mutta me halusimme tehdä jotain erilaista, Saarinen kertoo.

Kotioloissa siivoaminen ei ole kaksikon lempipuuhia, mutta jo tehdyillä siivouskeikoilla homma on tuntunut mielekkäältä. Nuoret naiset toteavat, että muualla on mukavampi siivota ja siivotessa oman työn jälki näkyy heti.

Moppistoppi tekee normaalien siivouksien lisäksi muun muassa joulusiivouksia, varastojen siivouksia, autojen siivousta sekä piha- ja lumitöitä. Toiminta-alueena on Auranmaa, mutta pisimmiltä työkeikoilta nuoret yrittäjät toivovat saavansa korvausta tehdyn työn lisäksi myös kilometreistä.

–Tavoitteena on saada taskurahaa ja työkokemusta sekä kokemusta siitä, miten yritystä pyöritetään, he kertovat.

 

Lue lisää 11.12.2015 lehdestä