Auran ”Lintumies” tietää tiaisten tarpeet – katso video

0
Rohkeimmat tiaiset nappaavat siemenen vaikka Bengt Bergmanin kädestä.
Rohkeimmat tiaiset nappaavat siemenen vaikka Bengt Bergmanin kädestä.
Rohkeimmat tiaiset nappaavat siemenen vaikka Bengt Bergmanin kädestä.

 AURA.  Auralaisen Bengt Bergmanin Auran ulkoilureitin varrella oleva ruokintapaikka sekä ulkoilureitin ja luontopolun varrella olevat linnunpöntöt antavat  ulkoilijoille mahdollisuuden tutustua lintujen elämään, vaikkei niitä omalla kotipihalla juuri näkyisikään. Talvella ruokintapaikoilla käyvät varsinkin erilaiset tiaiset, mutta muitakin lintuja siellä piipahtaa.

Bergman käy päivittäin ruokintapaikalla ja kutsuu tiaisia niille tutuksi tulleella ääntelyllä.

Bergmanien kotipihalla ateriapalveluita käyttävät hyväkseen monet muutkin linnut ja kesäisin  pihalla on vilkasta, kun linnunpöntöt saavat asukkaita.

”Lintumies” toivoo  ulkoilureitin ja luontopolun varren ruokintapaikkojen ja pönttöjen asukkaiden seuraamisen innostavan varsinkin lapsia ja nuoria luonnon tarkkailuun.

Sulan maan aikaan Bergman pyrkii myös auralaisen kasvimaailman monipuolistamiseen.  Tienvarsilla kukkii tuolloin moni  hänen sinne heittämistään siemenistä peräisin oleva tavallista harvinaisempi kotoperäinen luonnonkasvi.

 

Lue lisää 15.01.2016 lehdestä

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=y2M0QWJ2xuc” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]