Auranmaan kauppojen aukioloajat venyvät maltillisesti

0
Frans Meller kävi isovanhempiensa Pirjo ja Heikki Mellerin kanssa Kosken Salessa. Pirjo Meller haluaa jatkossakin käydä kaupassa päivällä, joten aukioloaikojen muutoksilla ei ole heille merkitystä. Kassan takana myyjä Marjo Simola.
Frans Meller kävi isovanhempiensa Pirjo ja Heikki Mellerin kanssa Kosken Salessa. Pirjo Meller haluaa jatkossakin käydä kaupassa päivällä,  joten aukioloaikojen muutoksilla ei ole heille merkitystä. Kassan takana myyjä Marjo Simola.
Frans Meller kävi isovanhempiensa Pirjo ja Heikki Mellerin kanssa Kosken Salessa. Pirjo Meller haluaa jatkossakin käydä kaupassa päivällä, joten aukioloaikojen muutoksilla ei ole heille merkitystä. Kassan takana myyjä Marjo Simola.

AURANMAA. Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen näkyy auranmaalaisissa kaupoissa lähinnä lauantai-illoissa ja sunnuntaiaamupäivissä. Entistä useampi kauppa on jatkossa avoinna lauantai-iltasinkin kello 21:een ja avautuu sunnuntaina jo ennen puolta päivää. Suomen Lähikauppa-ketju pitää liikkeensä avoinna myös kaikkina juhlapyhinä, mutta S-ryhmässä ja K-kaupoissa suunnitelmat ovat osin vielä kesken ja käytännöt vaihtelevat.

K-market Riihitori on jo hyödyntänyt vapaampia aukioloaikoja pitämällä kaupan auki loppiaisena.

–Arki-iltoihin tulee yksi aukiolotunti lisää eli maanantaista perjantaihin olemme avoinna kello 21:een ja lauantaina 19:aan. Sunnuntain aukioloaika on edelleen 12–16. Olemme avoinna myös juhlapyhinä sunnuntaiaukioloin, kertoo kauppias Jukka Juhajoki.

Suomen Lähikaupan Valintataloissa ja Siwoissa aukioloajat ovat olleet pitkät jo tähänkin saakka. Jatkossa kaupat ovat avoinna myös kaikkina juhlapyhinä. Tuolloin noudatetaan sunnuntain aukioloaikoja.

S-ryhmän auranmaalaisista kaupoista Turun Osuuskaupalle kuuluvat Auran ja Pöytyän Salet ottavat uudet aukioloajat käyttöön ensi maanantaina, Suur-Seudun Osuuskaupalle kuuluvat Marttilan ja Kosken Salet jo lauantaina.

SSO:n ryhmäpäällikkö Juha Roos kertoo, että päätös juhlapyhien aukioloista tehdään ilmeisesti ensi viikolla.

Lue lisää 08.01.2016 lehdestä