Daddy’s Home -elokuva herkistää ja naurattaa

0
Mark Wahlberg ja Will Ferrell pistelevät Daddy´s Home -elokuvassa parastaan.
Mark Wahlberg ja Will Ferrell pistelevät Daddy´s Home -elokuvassa parastaan.
Mark Wahlberg ja Will Ferrell pistelevät Daddy´s Home -elokuvassa parastaan.

Ohjaus: John Morris ja Sean Anders
Päänäyttelijät: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini, Thomas Haden Church
Genre: Komedia
Kesto: 1h 36min
Ikäraja: 7
Ensi-ilta: 1.1.2016

John Morrisin ja Sean Andersin ohjaamassa hulvattomassa komediassa kilpaillaan lasten huomiosta sekä siitä kuka on paras isä. Kilpailu lasten huomiosta on armotonta eikä keinoja jätetä käyttämättä.
Daddy’s Home -elokuvassa mediapomo haluaa olla loistava isäpuoli vaimonsa kahdelle lapselle. Uuden isän hyväksyminen ei ole lapsille helppoa ja perheen tytär tykkää piirtää perhepotretteja, joissa isäpuoli on kuollut tai isäpuolen päähän on isketty veitsi. Isäpuoli saa kuitenkin pilkahduksen toivosta, kun perheen poika uskaltautuu avautumaan koulukiusaamisestaan ainoastaan hänelle.
Isäpuolen lähentymistä lasten kanssa mutkistaa biologisen isän palaaminen kuvioihin. Kun biologinen isä on palannut takaisin, alkaa isien välinen kilpailu paremmuudesta. Isät asettuvat vastakkain suurella sotajalalla. Isäpuoli haluaa pitää perheensä ja biologinen isä haluaa perheensä takaisin.
Elokuva jaksaa yllättää ja naurattaa katsojaa, vaikkakin tietyt kohdat ovat melkein arvattavissa. Vaikka elokuva kuuluu komedian genreen, on se silti osittain haikeakin ja saa katsojan herkistymään. Herkistyminen jää kuitenkin lyhyeksi, kun uusi kommellus ehtii jo tapahtua. Sanonta ”lasten suusta kuulee totuuden” tulee mahtavasti ilmi elokuvassa.  (H.M.)
* * * *

 
Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen