Oripäästä tulossa oma kirkkoalue Pöytyälle – liitos toteutunee ensi vuoden alussa

0

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ. Oripään seurakunnan liittäminen Pöytyän seurakuntaan ensi vuoden alussa alkaa olla kirkossa kuuluttamista vaille valmis. Aiesopimus on neuvoteltu valmiiksi seurakuntien yhteisessä ohjausryhmässä. Sopimus etenee seuraavaksi kirkkoneuvostojen ja kirkkovaltuustojen käsittelyyn. Viime kädessä seurakuntaliitoksesta päättää kirkkohallitus.

Laajentuneen seurakunnan nimeksi tulee Pöytyän seurakunta. Nykyisen Oripään seurakunnan alueesta tehdään oma kirkkoalue Karinaisten ja Yläneen kirkkoalueiden tapaan. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Pöytyän kirkkoherra ja Oripään kirkkoherranvirka lakkaa.

Seurakunnissa toimitetaan ylimääräiset seurakuntavaalit ensi syksynä. Uuteen kirkkovaltuustoon valitaan 23 henkilöä.

Oripään seurakunnan päätoimiset viranhaltijat ja päätoimisessa työsopimussuhteessa olevat työntekijät siirretään Pöytyän seurakunnan palvelukseen niin, etteivät heidän palvelussuhteensa kuuluvat edut heikkene aiemmasta.