Tapiola valitti jälleen sudenkaatoluvista

0

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ, AURA. Luonnonsuojeluliitto Tapiola on jälleen valittanut Suomen riistakeskuksen Varsinais-Suomeen myöntämistä kannanhoidollisista sudenkaatoluvista.

Riistakeskus myönsi Varsinais-Suomeen yhteensä neljä poikkeuslupaa, joista kaksi koskee Pöytyän ja Oripään alueen susilaumaa ja kaksi Mynämäen, Nousiaisten ja Maskun alueen susilaumaa. Jahdin pitäisi alkaa 23. tammikuuta. Suunniteltu jahti saattaa kuitenkin jäädä haaveeksi. Viime vuonna jahti jäi toteuttamatta Tapiolan tekemän valituksen ja Turun hallinto-oikeuden määräämän luvan täytäntöönpanokiellon vuoksi.

Auran ja Tortinmäen alueelle poliisi on antanut luvan susien karkottamiseen. Virka-aputehtävissä toimivat metsästäjät saavat karkottaa pihapiiriin tulevat sudet vahingoittamatta niitä. Lupa on voimassa 22. tammikuuta asti.

Susista on viime päivinä tehty runsaasti havaintoja Auran Karviaistentien ja Mustanojan välisellä alueella. Metsästäjät epäilevät, että alueelle olisi muodostumassa uusi lauma.