Digita tekee muutostöitä Loimaalla – vaikutusalue ulottuu Mellilään

0

LOIMAA/Mellilä. Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Loimaan Viljavaraston täytelähetinasemalla huomenna keskiviikkona. Täytelähetinaseman toimintasäde ulottuu kaupungin keskustasta lisäksi myös muun muassa ainakin osaan Mellilää. Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on neljän tunnin lähetyskatkos keskiviikkona kello 9 ja 15 välillä. Jos muutoksia ei voida tehdä keskiviikkona, ne tehdään torstaina.

Sen, onko oma televisio taajuusmuutosalueella huomaa avatessaan television. Jos kanavat näkyvät normaalisti, televisio on taajuusmuutosalueen ulkopuolella.

Rivi-, pari- ja kerrostalojen asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä.

Taajuusmuutoksen jälkeen kanavahaku on uusittava. Useimmat vastaanottimet etsivät ne automaattisesti, kun kanavahaku käynnistetään. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät www.taajuusmuutos.fi tai television käyttöoppaasta.