Lähipoliisitoiminnalla rakennetaan luontevaa ja luottamuksellista suhdetta nuoriin

0
Lähipoliisit Eero Kuisma ja Seppo Pönni ovat tervetulleita vieraita Tarvasjoen nuorisotilalle.
Lähipoliisit Eero Kuisma ja Seppo Pönni ovat tervetulleita vieraita Tarvasjoen nuorisotilalle.
Lähipoliisit Eero Kuisma ja Seppo Pönni ovat tervetulleita vieraita Tarvasjoen nuorisotilalle.

LIETO/Tarvasjoki. Kuntaliitos toi Tarvasjoen nuorisotilalle lähipoliisitoiminnan. Poliisien ensimmäinen vierailu sai erityisnuorisotyöntekijä Riikka Heleniuksen mukaan nuoret kalpenemaan ja jähmettymään paikoilleen. Nykyisin nuoret jo odottavat, milloin poliisit seuraavan kerran tulevat.
–Täällä meitä ei tarvita tilannetta rauhoittelemassa, vaan olemme tervetulleita. Kun tarpeeksi usein käymme, alamme kuulua kalustoon, vanhempi konstaapeli Eero Kuisma tuumailee.
Lähipoliisitoiminnan yksi tavoite on luoda nuorten ja poliisin välille luonteva ja luottamuksellinen suhde. Nuorisotilavierailuilla poliisi onkin päässyt hyvään keskusteluyhteyteen nuorten kanssa. Kuisman mukaan nuoret kyselevät monennäköisistä asioista. Tiedonvälitys toimii myös toiseen suuntaan ja poliisi saa nuorilta vinkkejä vaikkapa kaahareista.
Lähipoliisitoiminnalla halutaan myös välittää positiivista kuvaa poliisin työstä. Syrjäytymisen ehkäiseminen on niin ikään tärkeää poliisille. Tässä koulujen, nuorisotoimen ja poliisin välinen yhteistyö on Kuisman mukaan toimiva keino.

Lue lisää 16.2.2016 lehdestä