Moni auralaisvaltuutettu toivottaa Heikinsuon tervetulleeksi

0
Heikinsuon koulun lakkauttamispäätös käynnisti kylässä keskustelun kunnanosaliitoksesta.
Heikinsuon koulun lakkauttamispäätös käynnisti kylässä keskustelun kunnanosaliitoksesta.
Heikinsuon koulun lakkauttamispäätös käynnisti kylässä keskustelun kunnanosaliitoksesta.

AURA. 40 prosenttia Auran kunnanvaltuuston viime kokoukseen osallistuneista valtuutetuista ja varavaltuutetuista olisi Viikkolehden tekemän kyselyn perusteella jo nyt valmis ottamaan Pöytyän Heikinsuon kylän osaksi Auraa. Selkeästi kielteisellä kannalla heistä oli vain yksi.

Kokoomuksen ryhmässä Heikinsuon liittämistä Auraan kannattivat kaikki muut paitsi Hanna Sieppi. Myös vasemmistoliiton Torsti Äärelä sekä keskustan Matti Leppäkoski ja Hannele Tanner-Penttilä toivottavat Heikinsuon tervetulleeksi.

Keskustan Ismo Litva, Merja Maasalo ja Jouko Vähä-Rahka, kokoomuksen Hanna Sieppi ja ainoana perussuomalaisena kokoukseen osallistunut Ari-Pekka Haapanen haluavat asiasta vielä lisätietoja ennen oman kantansa muodostamista. Samalla kannalla oli myös koko demarien ryhmä lukuunottamatta liitosta vastustavaa Juhani Yli-Pohjaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arto Savikangas kertoo, että asiasta on keskusteltu ryhmässä epävirallisesti.

–Eihän tätä asiaa silti ratkaise niinkään Auran tai Pöytyän kanta vaan valtioneuvosto. Se taas voi pelätä, että liitoksesta seuraisi vastaavia pyrkimyksiä muuallakin, Savikangas lisää.

Lue lisää 12.02.2016 lehdestä