Tuulilaseja tarkistetaan ilmaiseksi Aurassa ja Turussa

0

AURA, TURKU. ABC-liikenneasemilla Aurassa ja Turun Koulukadulla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina asioivat saavat halutessaan Turun Ammattikorkeakoulun autoalan opiskelijoiden suorittaman ilmaisen tuulilasin kuntotarkistuksen. Autoilija saa tarkistuksesta tositteen, johon on ruksittu tuulilasin kuntoon liittyviä asioita, kuten onko tuulilasissa kiveniskemiä, halkeamia tai onko se kulunut.

Tempauksen takana on Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto ja Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi), jotka haluavat muistuttaa autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle.

Tuulilasi on autossa kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa.

Kura, lumi, suola, jää ja huurre lasissa pimentävät tehokkaasti näkymää tuulilasin läpi. Huonossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa. Naarmuinen tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi.

 

Tarkistuksia tehdään ABC Aurassa ja ABC Koulukadulla Turussa 19.–21. helmikuuta kello 10–17.