Liedon määräämä vuokra lopettanee MLL:n synttärijuhlat

0
Tarvasjoen MLL pitää Postilinnan käytöstä määrättyä vuokraa kohtuuttomana tilojen kuntoon nähden.
Tarvasjoen MLL pitää Postilinnan käytöstä määrättyä vuokraa kohtuuttomana tilojen kuntoon nähden.
Tarvasjoen MLL pitää Postilinnan käytöstä määrättyä vuokraa kohtuuttomana tilojen kuntoon nähden.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen MLL joutuu miettimään, luopuuko se lasten syntymäpäiväjuhlien järjestämisestä. Liedon nuoriso- ja kulttuurisihteeri Arttu Eteläpellon tekemä ja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan vahvistama päätös ryhtyä perimään vuokraa Postilinnan käytöstä kaupalliseen käyttöön tehnee lopun juhlista.
Yhdistykset saavat käyttää Postilinnaa korvauksetta esimerkiksi kokouksiinsa. Eteläpellon mukaan Liedon linja kuitenkin on, ettei kunnan tiloihin voi mennä ilmaiseksi pitämään kaupallisia tilaisuuksia. Eteläpelto katsoo päätöksensä korjanneen epäkohdan ja yhdenmukaistaneen käytäntöjä. Tilasta on päätetty periä 30 euron kerrosvuokra niiltä kerroilta, kun sitä käytetään kaupalliseen toimintaan.
Tarvasjoen MLL katsoo, etteivät syntymäpäiväjuhlat ole olleet kaupallista toimintaa. Kuukausittain juhlia on pidetty 1–5 kertaa ja yhdistyksen puheenjohtaja Iita Kyyrän mukaan tuotto on ollut aika lailla plus miinus nolla. Viime vuonna yhdistykselle jäi juhlista 480 euroa kulujen jälkeen.
Postilinnan vuokraa MLL pitää kohtuuttoman korkeana tilojen kuntoon nähden. Kyyrän mukaan MLL:lle ei myöskään ole vaihtoehto nostaa omaa hintaansa. Hän epäilee hinnan tulevan liian kalliiksi suhteessa juhlapaikkaan. Isoin osa hinnasta menee juhlien vetäjinä toimivien nuorten palkkaan.

Lue lisää 24.3.2016 lehdestä