Marttilan nuorisoseuran maalaiskomedia lupaa naurattaa

0
Näytelmään mahtuu myös ihmissuhdekoukeroita. Unskia (Raimo Nurminen) vokotteleva Lyydia (Anne Mäkelä) sekä Elisa (Eeva Paltta) ihmettelevät, miksi Unski on saanut kirjeen käräjäoikeudelta.
Näytelmään mahtuu myös ihmissuhdekoukeroita. Unskia (Raimo Nurminen) vokotteleva Lyydia (Anne Mäkelä) sekä Elisa (Eeva Paltta) ihmettelevät, miksi Unski on saanut kirjeen käräjäoikeudelta.
Näytelmään mahtuu myös ihmissuhdekoukeroita. Unskia (Raimo Nurminen) vokotteleva Lyydia (Anne Mäkelä) sekä Elisa (Eeva Paltta) ihmettelevät, miksi Unski on saanut kirjeen käräjäoikeudelta.

MARTTILA/Ollila. Kun innokkaita näyttelijöitä on iso porukka, asettaa se käsikirjoitukselle tiettyjä vaatimuksia: Marttilan nuorisoseuran näyttelijäporukalle piti täksi kaudeksi löytää näytelmä, jossa on rooli 16 ihmiselle.

Ohjaaja Merja Tuominen löysi kangasalalaisen Matti Wanteen kirjoittaman komedian Kuin telkkä pöntöstä, joka tuntui sopivan porukalle. Tuominen kirjoitti näytelmään vielä pari roolia, niin kaikille oli tekemistä.

Komedia vetää nuorisoseuralaisia puoleensa: Tuominen itse on ”hyvin hurtin huumorin ihminen” eikä oikein voisi kuvitella porukkansa esittävän vakavaa draamaa.

Näytelmä sijoittuu totutusti Marttilaan. Kylänväen pohdittavana on uuden tien rakentaminen. Paikallinen silmäätekevä maanomistaja Eerikki Saarelainen (Petri Prusila) ei kuitenkaan halua luopua maistaan kyläläisille tärkeän tiehankkeen hyväksi.

Tapahtumien tiimellyksessä kuullaan Matin ja Tepon sekä Irwin Goodmanin hittejä tuttujen musikanttien Heikki Eskolan ja Juha Lahden säestyksellä. Uutta on se, että osa näyttelijöistä hoitaa laulamisen.

 
Marttilan nuorisoseuran näytelmä Kuin telkkä pöntöstä la 5.3. klo 18, su 6.3. klo 15, pe 11.3. klo 19, la 12.3. klo 21 (yönäytös) ja su 13.3. klo 15 Marttilan nuorisoseurantalolla, Härkätie 1461, Ollila.

 

Lue lisää 01.03.2016 lehdestä