Raiskausta Aurassa yrittänyt vangittiin

0

AURA. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut Aurassa lokakuussa nuoren naisen raiskausta yrittäneen miehen. Miehen epäillään syyllistyneen lokakuisen tapauksen lisäksi toiseen raiskauksen yritykseen Aurassa tämän vuoden helmikuussa.

Helmikuun alussa tapahtunut raiskausyritys muistutti tekotavaltaan lokakuussa tapahtunutta tekoa. Helmikuisessa tapauksessa nainen oli kävelemässä kohti kotiaan hieman ennen kello kolmea yöllä. Yllättäen polulla naisen kimppuun kävi mies takaapäin ja kaatoi naisen maahan yrittäen tehdä seksuaalista väkivaltaa. Mies poistui kuitenkin melko pian paikalta naisen huudettua apua.

Paikalle hälytettiin poliisi, mutta tekijää ei tuolloin tavoitettu. Miehen jäljille kuitenkin päästiin todistajien kertomusten perusteella ja teosta epäilty mies otettiin kiinni joitakin päiviä tapahtuman jälkeen. Poliisin suorittamassa tutkinnassa epäilyt miestä kohtaan on saatu vahvistettua. Mies vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä kahteen raiskauksen yritykseen.

Rikoksesta epäilty ulkomaalainen mies on vuonna 1975 syntynyt. Hän on asunut Auranmaalla noin kuusi vuotta. Rikosasian varsinainen käräjäoikeuden käsittely on huhtikuun alussa.