Riihikosken koulusuunnitelmaan haetaan hienosäätöä

1
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnittelu jatkuu likimain alkuperäisten piirustusten mukaisesti nykyiselle koulutontille.
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnittelu jatkuu likimain alkuperäisten piirustusten mukaisesti nykyiselle koulutontille.
Riihikosken yhtenäiskoulun suunnittelu jatkuu likimain alkuperäisten piirustusten mukaisesti nykyiselle koulutontille.

PÖYTYÄ. Riihikosken yhtenäiskoulun suunnittelussa palattiin parin viikon tuumaustauon jälkeen alkuperäisen suunnitelman tuntumaan. Noin kymmenen miljoonan euron suuruiseksi arvioidun rakennushankkeessa ei enää puhuta miljoonatason kustannussäästön hakemisesta vaan 150000 euron nipistämisestä.

Kunnanhallitus katsoo, että 150000 euron kustannussäästöön päästään pienentämällä koulun ruokala- ja väestönsuojelutiloja ja vähentämällä siirrettävien seinien määrää. Suunnittelun ja rakentamisen kokonaiskustannusarvio on näiden muutosten jälkeen 9,95–10,15 miljoonaa euroa. Sen lisäksi tulevat yhtenäiskoulun kalustamisesta koituvat kulut, 911000 euroa.

Edellisessä kokouksessa kunnanhallitus lähetti koulusuunnitelman uuteen valmisteluun sillä evästyksellä, että rakentamisen kokonaiskuluja pitää saada alemmaksi. Kunnanvaltuusto päätti lokakuussa, että kokonaiskulut saavat olla seitsemän miljoonaa euroa.

Valtuusto ottanee kouluhankkeen suunnitteluun kantaa huhtikuun alussa.

 

Lue lisää 30.03.2016 lehdestä

 

1 KOMMENTTI

 1. Hyvät kouluihmiset ja muutkin!

  Onko tässä taloudellisessa tilanteessa mitään järkeä uusia koulujen tiloja sillä kapasiteetilla, jolla meillä aiotaan nyt rakentaa? Tiedän, että Suomessa on pidetty ja pidetään kouluja toiminnassa vaatimattomimmissakin tiloissa kuin nykyiset kunnan koulutilat ovat Pöytyällä?

  Voisiko joku virkamiehistä ilmoittaa kuinka paljon tämä n. 10 miljoonaa on veroäyrin hinnassa. Ilmeisesti kunnanjohtaja ja koulutoimesta vastaavan pitäisi olla tietoinen asiasta. Ja varmaan olette sen jo laskeneet?
  Onko liian uskaliasta puhua suunnitelman maksajille kuinka paljon maksamme tuota suunnitelmaa useiden vuosien ajan, jokainen veronmaksaja.

  Uskomattomien oli tieto , ettei valtionapuja tämä hanke saa ollenkaan. Pitäneekö tieto paikkansa? Miksi ei saa?Onko valtio miettinyt asioiden järkevyyttä?
  Toivon päättäjien päätyvän erittäin järkiperäisesti ratkaisuun veronmaksajien kannalta. Tyhjiä käyttökelpoisia tiloja on kunnassa yhdistymisien tuomana riittävästi kullannupuillemme. Ja opetushenkilökunnallekin.
  Toivottavasti mahdollisten kuntaan muuttajien mielenkiinto ei laske Pöytyää kohtaan tämän mahdollisen laajennuksen siivittämänä. Eivätkä palkkatyössä käyvät kuntalaiset muuta kotikuntaansa halvemman veroäyrin kuntaan !

Kommenttien lisääminen on estetty.