10-vuotias Aaron kasvattaa kaikkea jalopenosta kukkiin

0
Aaron Rönnemaa odottaa jo satokautta. Innokaan nuoren viljelijän mielestä viljelypuuhissa hauskinta on sadon kypsyminen. Kylvöistä vasta lehtikaali vihertää.
Aaron Rönnemaa odottaa jo satokautta. Innokaan nuoren viljelijän mielestä viljelypuuhissa hauskinta on sadon kypsyminen. Kylvöistä vasta lehtikaali vihertää.
Aaron Rönnemaa odottaa jo satokautta. Innokaan nuoren viljelijän mielestä viljelypuuhissa hauskinta on sadon kypsyminen. Kylvöistä vasta lehtikaali vihertää.

LIETO/Tarvasjoki. Aaron Rönnemaalla, 10, on pitkä lista viljeltävistä kasveista ja kasviksista. Lista on niin pitkä, että oman kodin kasvimaalle kaikki eivät mahdu. Siemeniä on kuitenkin jo hankittuna ja osittain istutettuna. Osa kylvöksistä laitetaan isovanhempien luokse.

–Vesimeloneja, avomaan kurkkua, tomaattia, kurkkua, jalopenoa, munakoisoa, porkkanaa, sipulia, retiisiä, punajuurta, salaattia, herneitä, persiljaa, mansikkaa, kesäkurpitsaa, Aaron listaa viime vuotisia kylvöjään ja vakuuttaa syövänsä itsekin näitä kaikkia.

–Jalopenoja luulimme pieniksi paprikoiksi ja iskä laittoi ensimmäisenä suuhunsa. Se oli hirveän tulista, hän muistelee.

Munakoiso oli viime vuonna ainoa, joka jäi maistamatta. Niissä oli ötököitä. Vesimelonit puolestaan jäivät kylmän kesän vuoksi pieniksi ja herneet pistettiin kahdeksaa syötyä lukuun ottamatta pakkaseen.

Lue lisää 12.04.2016 lehdestä