Arskametalli ostaa Mepun

0
Tuotannon on tarkoitus jatkua ennallaan Yläneen tehtaalla kaupan jälkeenkin.
Tuotannon on tarkoitus jatkua ennallaan Yläneen tehtaalla kaupan jälkeenkin.
Tuotannon on tarkoitus jatkua ennallaan Yläneen tehtaalla kaupan jälkeenkin.

PÖYTYÄ/Yläne. Somerolainen kuivurivalmistaja Arskametalli Oy on ostamassa Yläneellä viljankäsittelylaitteita valmistavan Mepu Oy:n. Ostaja aikoo jatkaa Mepu-kuivureiden ja muiden yhtiön tuotteiden valmistusta Yläneen tehtaalla.

Sopimus liiketoimintakaupasta on tarkoitus allekirjoittaa lähiviikkoina sen jälkeen, kun kaupan yksityiskohdat on saatu sovittua. Mepun toimintaa jatketaan itsenäisenä yhtiönä eikä sitä aiota yhdistää Arskametalliin.
Vuonna 1952 perustetun Mepun tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa  kiinteät kuivurit, vaunukuivurit, pakettisiilot, pyöreät siilot ja ruuvikuljettimet.

Mepun nykyinen omistaja on kanadalainen Ag Growth International. Mepu teki viime vuonna yhdeksän miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiön palveluksessa on kuutisenkymmentä henkilöä.

Arskametalli on perheyhtiö, joka on valmistanut viljankuivureita vuodesta 1958. Yhtiön toimitusjohtaja-omistaja on Janne Käkönen. Arskametalli on luokiteltu korkeimpaan luottokelpoisuusluokkaan vuodesta 2000 lähtien. Yritys on Suomen vanhin kuivurivalmistaja.