Pöytyän VPK hamuaa tuoreempaa säiliöautoa: tällä on ajettu yli miljoona kilometriä

0
Kai Kaistila, Juha Auvinen ja Janne Jaakola-Siimes toivovat, että Pöytyän VPK:n ajoneuvokalusto saadaan asialliseen malliin myös säiliöauton osalta.
Kai Kaistila, Juha Auvinen ja Janne Jaakola-Siimes toivovat, että Pöytyän VPK:n ajoneuvokalusto saadaan asialliseen malliin myös säiliöauton osalta.
Kai Kaistila, Juha Auvinen ja Janne Jaakola-Siimes toivovat, että Pöytyän VPK:n ajoneuvokalusto saadaan asialliseen malliin myös säiliöauton osalta.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Pöytyän VPK:n täysinpalvellut säiliöauto, ”ykskolmonen”, on tullut elinkaarensa päähän. Vakavasta tilanteesta huolimatta auton korvaaminen vähemmän käytetyllä ei ole vieläkään itsestäänselvyys. VPK:n edustajat käyvät maanantaina aluepelastuslaitoksen edustajien puheilla Turussa, jotta kauan odotettuun asiaan saataisiin myönteinen ratkaisu.

–Säiliöauto tuli meille kahdeksan vuotta sitten Kaarinan VPK:lta, joka oli poistanut sen käytöstä. Autolla on ajettu yli miljoona kilometriä, Pöytyän VPK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Auvinen selvittää ”ykskolmosen” taustoja.

Pöytyän ikälopun säiliöauton pahin tekninen ongelma on siinä, ettei jo muissa toimissa aikansa palvellut pumppu jaksa tuottaa vedenpainetta, joita palotehtävissä tarvitaan. Aina ei ole myöskään mitään varmuutta siitä, että raskaassa kuormassa oleva auto ylipäänsä suoriutuu palopaikalle.

Pöytyän VPK:lla oli viime vuonna miltei sata palotehtävää. Pöytyä oli Loimaan seutukunnalla palotehtävien kakkonen Loimaan jälkeen.

Lue lisää 01.04.2016 lehdestä