Tähkiö odottaa kattohaikaroita Myllykylään

0
Jukka Tähkiö odottaa pystyttämäänsä pesään asukkaita. Ulkorakennukseen hän on tehnyt "lintutornin", josta uusia naapureita voisi tähystellä.
Jukka Tähkiö odottaa pystyttämäänsä pesään asukkaita. Ulkorakennukseen hän on tehnyt "lintutornin", josta uusia naapureita voisi tähystellä.
Jukka Tähkiö odottaa pystyttämäänsä pesään asukkaita. Ulkorakennukseen hän on tehnyt ”lintutornin”, josta uusia naapureita voisi tähystellä.

ORIPÄÄ. Kattohaikaroita odotetaan nyt Kosken lisäksi jos ei kuumeisesti niin ainakin puolitosissaan Oripäähän. Myllykylään pesän rakentanut Jukka Tähkiö ei pyri houkuttelemaan Kosken haikaroita luokseen, mutta toivoo, että jokin uusi pari muuttaisi pihapiiriin. Tähkiöllä on jo pesän viereisessä ulkorakennuksessa tähystyspaikkakin valmiina uusien naapureiden varalta.

Myllykylässä haikaroita odottaisi säiden suosiessa lähes hulppeat olot. Myllylähde sekä läheiset pellot, karjatilat ja Himmaistenrahka tarjoaisivat hyvät ruoka-apajat. Pesän lähellä olevat sähköjohdotkin poistetaan piakkoin, sillä uudet linjat on jo vedetty maahan.

Haikaroiden pesinnän onnistumisen kannalta kuluva kevät on ollut huolestuttavan kylmä. Tähkiö muistuttaa maalis- ja huhtikuun olleen viime keväänä lämpimiä, minkä ansiosta esimerkiksi sammakoita oli runsaasti poikasten kuoriutuessa.

 

Lue lisää 22.4.2016 lehdestä