Sarjakuvista valkokankaalle

0
America: Civil War -elokuva tuo valkokankaalle sarjakuvista tunnetut hahmot.
America: Civil War -elokuva tuo valkokankaalle sarjakuvista tunnetut hahmot.
America: Civil War -elokuva tuo valkokankaalle sarjakuvista tunnetut hahmot.

Ohjaajat: Anthony Russo, Joe Russo
Pääosissa: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Tom Holland, Elizabeth Olsen, Emily VanCamp, Paul Bettany, Daniel Brühl, Gwyneth Paltrow, Martin Freeman, Jeremy Renner, Don Cheadle
Genre: toiminta, sci-fi
Ikäraja: 12v
Ensi-ilta: 27.4.2016

Anthony ja Joe Russon ohjaama toiminta sekä scifi-elokuva tuo sarjakuvistakin tunnetut Kostajat valkokankaalle. Captain America: Civil War -elokuva kertoo Age of Ultronin jälkeisistä tapahtumista, kun maailman viranomaiset kokontuvat yhteen ja päättävät rekisteröidä kaikki ihmisten supervoimat säädelläkseen niitä. Rekisteröinti jakaa Kostajien tiimin kahtia, koska kaikilla jäsenillä ei ole yhtenäistä mielipidettä rekisteröinnistä.
Kapteeni Amerikan lisäksi elokuvassa on mukana muun muassa Muurahaismies, Iron Man, Vision sekä Hämähäkkimies. Supersankareiden tunteminen entuudestaan on etu elokuvaa katsoessa, koska muuten herkästi kuluttaa aikaa pohtimalla ketä on ketäkin. Vaikka jokaisella supersankarilla on omat voimat, työskentelevät he kaikki saumattomasti yhteen.
Pelkkää jännitystä ja toimintaa elokuva ei suinkaan ole. Vaikka elokuva on tapahtumarikas ja melkein koko ajan tapahtuu jotain, saa katsoja myös pidätellä välillä nauruhermojakin. Ilman humoristisia kohtia elokuva kallistuisi varmasti enemmän puuduttavaksi. Kokonaisuudessa elokuva on onnistunut. (H.M)

 * * * * 

Arvosteluasteikko:
 * * * * *  unohtumaton
 * * * *  hieno
 * * * kannattaa katsoa
 * *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
 *  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.