Sudet tappoivat vasikan laitumelle

0
Henna Uotila löysi elottoman vasikan metsänreunasta.
Henna Uotila löysi elottoman vasikan metsänreunasta.
Henna Uotila löysi elottoman vasikan metsänreunasta.

PÖYTYÄ/Keihäskoski. Sudet tappoivat ylämaankarjan sonnivasikan Antti ja Henna Uotilan karjatilan laitumella perjantain vastaisena yönä. Samalla laitumella Uotilan pihapiirin vieressä oli tapetun vasikan lisäksi 18 lehmää ja seitsemän vasikkaa, jotka olivat yöllä rynnänneet sähköaitojen läpi toiselle laitumelle.

Susien repimä vasikka oli syntynyt pari päivää sitten. Kahden päivän ikäinen lihakarjavasikka painaa jo kymmeniä kiloja ja pystyy liikkumaan vikkelästi. Lauman muut vasikat ovat jo noin kuukauden ikäisiä. Täysikasvuisen ylämaankarjalehmän elopaino on yli 500 kiloa.

Uotilat huomasivat aamulla, että jotain on vialla, kun karja ei ollut siellä, missä sen piti olla. Eläimet eivät kuitenkaan enää aamulla olleet rauhattomia.

Sudet olivat retuuttanet saaliikseen ottaneen vasikan laitumelta metsän reunaan Yläneenjoen yli. Jokipenkkaan painuneita jälkiä tutkinut petoyhdyshenkilö arvioi, että susia on ollut korkeintaan kaksi.

–Jos tilanne susien kanssa taas menee tällaiseksi, niin tämäkin karjanpito loppuu, Antti Uotila manaa. Lihakarjaa tuli tilalle elokuussa 2008.

Lue lisää 24.5.2016 lehdestä