Viipalekoulu sai rahansa Pöytyällä

0
Lukion rehtori Outi Jalonen ja Elisenvaaran koulun rehtori Mika Virtanen muistuttivat valtuutettuja siitä, että tieto väistötiloista on pakko saada ennen kevätlukukauden loppua.
Lukion rehtori Outi Jalonen ja Elisenvaaran koulun rehtori Mika Virtanen muistuttivat valtuutettuja siitä, että tieto väistötiloista on pakko saada ennen kevätlukukauden loppua.
Lukion rehtori Outi Jalonen ja Elisenvaaran koulun rehtori Mika Virtanen muistuttivat valtuutettuja siitä, että tieto väistötiloista on pakko saada ennen kevätlukukauden loppua.

PÖYTYÄ/Kyrö. Pöytyän kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen  kunnanhallituksen esityksen 300 000 euron lisämäärärahasta viipalekoulun vuokraamista varten. Koulun B-siiven tiloja korvaavan viipalekoulun vuokriin tarvittaneen ainakin saman verran rahaa myös lähivuosina.

Jos viipalekoulua ei saada rakennettua syyslukukauden alkuun mennessä, koululle on hankittava väliaikaista väistötilaa. Valtuusto hyväksyi myös 100 000 euron määrärahan väistötilojen hankkimiseen siltä varalta, ettei viipalekoulua saada pystytetyksi ennen syyslukukauden alkua.

Lukemiin 17–15 (yksi tyhjä) ratkenneessa äänestyksessä keskustan valtuustoryhmän esittämä lisäys hävisi. Esityksessä edellytettiin, että kunta kartoittaa kiireellisesti  väistötiloiksi soveltuvat, Kyrön taajamassa olevat tilat ja tuo selvityksen niistä valtuuston seuraavaan kokoukseen.

Lisäysesityksessä ei esitetty viipalekoulun määrärahojen hylkäämistä. Valtuustokeskustelu laajeni kuitenkin väistötilojen kartoituksesta siihen, kuinka pitkään niitä käytetään ja voisiko viipalekoulun korvata osittain tai kokonaan muilla ratkaisuilla.

 

Lue lisää 03.06.2016 lehdestä