Aura ottaa käyttöön päivähoidon palvelusetelin

0
Palveluseteli tuo muutoksia myös Touhutaskun päiväkotiin, jolta kunta ostaa tällä hetkellä hoitopaikkoja.
Palveluseteli tuo muutoksia myös Touhutaskun päiväkotiin, jolta kunta ostaa tällä hetkellä hoitopaikkoja.
Palveluseteli tuo ensi kesänä muutoksia Touhutaskun päiväkotiin, jolta kunta ostaa tällä hetkellä hoitopaikkoja.

AURA. Auran kunta ottaa ensi vuoden alusta käyttöön varhaiskasvatuspalvelujen palvelusetelijärjestelmän. Palvelusetelijärjestelmä ulottuu myös esiopetukseen.

–Kun tulee palveluseteli, vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa mistä tahansa yksityisestä hoitopaikasta, kunhan se on rekisteröity meille palveluntuottajaksi, Auran varhaiskasvatuspäällikkö Anita Peltonen kertoo.

Tällä hetkellä Aurassa on käytössä harkinnanvarainen yksityisen päivähoidon tuki, joka täydentää Kelan maksamaa tukea. Tämän lisäksi Aura ostaa Touhutaskun päiväkodilta hoitopaikkoja. Sopimus on voimassa 31.7.2017 asti, joten osan aikaa ensi vuodesta Aurassa toimii kaksi eri järjestelmää.

Palvelusetelin kattohinnaksi yli 3-vuotiaan lapsen kokopäivähoidosta sivistyslautakunta vahvisti 810 euroa. Palvelusetelin arvo lasketaan vanhempien tulorajojen perusteella. Perheille palvelusetelijärjestelmän ei Peltosen mukaan pitäisi tuoda päivähoitoon lisäkustannuksia, ellei perhe valitse hoitopaikkaa, jonka päivähoitomaksut ovat kattohintaa korkeammat.

–Kunta ei voi myöskään pakottaa ottamaan palveluseteliä, Peltonen huomauttaa.

Auran kunnalla on tällä hetkellä omia päivähoitopaikkoja Pääskynpesän päiväkodissa, Tilhelän yksikössä sekä 12 perhepäivähoitajalla. Peltosen mukaan palvelusetelijärjestelmällä pyritään tasoittamaan hoitopaikkatarvetta ja saamaan säästöjä aikaan, mutta myös siihen, että kunta voisi luopua Tilhelän yksiköstä.

 

Lue lisää 28.6.2016 lehdestä