Auran juhlavuosi kirvoitti valokuvauskilpailun

0
Aurassa riittää kuvauksellisia kohteita. Rentukat kukkivat parhaillaan Auran Harakkamäen laidalla olevan puron reunalla. Kuva: Päivi Perkiö
Aurassa riittää kuvauksellisia kohteita. Rentukat kukkivat parhaillaan Auran Harakkamäen laidalla olevan puron reunalla. Kuva: Päivi Perkiö
Aurassa riittää kuvauksellisia kohteita. Rentukat kukkivat parhaillaan Auran Harakkamäen laidalla olevan puron reunalla. Kuva: Päivi Perkiö

AURA. Toivo Anttila toimikunta järjestää Minun Aurani -valokuvakilpailun Auran juhlavuoden kunniaksi. Aura täyttää ensi vuonna 100 vuotta, minkä johdosta Toivo Anttila toimikunta kannustaa nykyisiä ja entisiä auralaisia kuvaamaan oman näkemyksensä Aurasta.

Valokuvakilpailu on avoin kaiken ikäisille. Kilpailussa on vain yksi sarja, joten kaikki kuvat kisaavat kilpailuun varatusta sadan euron palkinnosta. Kaikki kuvaajat tavoittelevat myös mahdollisuutta saada oma valokuva esille helmikuussa 2017 Auran kirjastossa esillä olevaan näyttelyyn.

Kilpailu jatkuu lokakuun loppuun asti, ja sen tarkoituksena on nostaa esiin auralaisten näkemystä, kokemusta ja tunnelmia omasta kotikunnasta. Toimikunnan puheenjohtajan Hannele Tanner-Penttilän mukaan aihe on kisassa vapaa, mutta tuomaristo arvostaa kuvia, joihin on tallennettu esimerkiksi Aurajoen kulttuurimaisemaa.

Toiveena on, että kisaan lähetettäisiin kilpailun aikana otettuja, tuoreita kuvia. Kisaan annettiin pitkä osallistumisaika, jotta saataisiin mukaan eri vuodenaikoja.

Kisakuvat toimitetaan Auran kunnanvirastoon digitaalisina tiedostoina. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa 2016.