Kalastusopas tuntee Pyhäjärven kala-apajat – katso video

0
Kalastusopas Kari Hokkasen kalakaveri Tapio Rönö ja Pyhäjärven seudun matkailuhanketta vetävä Jussi Aaltonen vapauttavat syöttiin tarttuneen hauen.
Kalastusopas Kari Hokkasen kalakaveri Tapio Rönö ja Pyhäjärven seudun matkailuhanketta vetävä Jussi Aaltonen vapauttavat syöttiin tarttuneen hauen.
Kalastusopas Kari Hokkasen kalakaveri Tapio Rönö ja Pyhäjärven seudun matkailuhanketta vetävä Jussi Aaltonen vapauttavat syöttiin tarttuneen hauen.

PYHÄJÄRVI. Kirkas auringonpaiste, hellettä ja lähes tyyntä. Ei mikään kalastajan unelmakeli. Kalastusopas Kari Hokkanen kuitenkin arvelee, että hauki on nyt kudun jälkeen kiukkuisimmillaan. Eikä erehdy arviossaan.

Hokkasen yritys Kaiman Kalamatkat on tehnyt Pyhäjärvelle opastettuja kalareissuja vuodesta 2 006 alkaen. Hokkanen opastaa kalastuksen saloihin myös merellä, mutta Pyhäjärvi on enenevässä määrin vienyt voiton.

–Täällä on fasiliteetit kunnossa. Järvi on hyvä, kalaa saa ja on majoituspalveluja. Lisäksi kaikki täällä hyväksyvät tämänkin toimen, merellä sen sijaan on vähän sellaista ”minun kalat” -asennetta, Hokkanen sanoo ja kehuu muun muassa yhteistyötä Pyhäjärven ammattikalastajien kanssa.

Kalastusoppaan asiakkaat pyytävät muun muassa haukea. Saalista riittää kaikille, sillä haukipopulaatio voi Pyhäjärvessä hyvin. Kalastusoppaan reissussa kalat pääsääntöisesti myös vapautetaan takaisin järveen.

–Isoimpien haukien aika tulee syksyllä, kun ne tankkaavat talveen, Hokkanen tietää kertoa.

 

Lue lisää 10.6.2016 lehdestä

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=KP5lCkVTy3g” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]