Melliläjärvellä ei iske tylsistyminen

0
Tiistaina Melliläjärvellä riitti vielä auringonpalvojia ja uimareita. Nyt odotellaan lämpimämpiä säitä, jotta rantaelämä taas maistuisi. Kuva: Iina Mäkelä
Tiistaina Melliläjärvellä riitti vielä auringonpalvojia ja uimareita. Nyt odotellaan lämpimämpiä säitä, jotta rantaelämä taas maistuisi. Kuva: Iina Mäkelä
Tiistaina Melliläjärvellä riitti vielä auringonpalvojia ja uimareita. Nyt odotellaan lämpimämpiä säitä, jotta rantaelämä taas maistuisi. Kuva: Iina Mäkelä

Melliläjärvi on viihtyisä hiekkakuoppa, jossa tekemistä riittää niin perheen pienemmille, nuorisolle kuin aikuisillekin. Järven ympäristössä on muun muassa pienempi ja matalampi hiekkakuoppa, jossa perheen pienimmät voivat uiskennella – ja vesi on taatusti lämmintä.
Hyppytorni ja ponttooni ovat kesäisin kovassa käytössä, ja paikalla näkee useasti nuorta väkeä hyppimässä. Hiekkarannalle on sopiva leiriytyä vaikka koko päiväksi. Melliläjärvellä on kesäkioski, josta saa kahvia, virvokkeita, karkkia – ja tietenkin jäätelöä.
Hiekkakuopalla on pukuhuoneet ja vessat, mutta ne ovat avoinna vain kioskin aukioloaikoina. Saunakin löytyy alueelta, mutta vähän kauempaa. Sauna lämpenee perjantai-iltaisin kello 17–20 Mellilän Kyläyhdistyksen toimesta. Saunaan on pääsymaksu.
Jos aika käy pitkäksi uiskennellessa tai aurinkoa ottaessa, Melliläjärven ympärillä on suosittu frisbeegolf -rata, jossa heittomatkat ovat sopivasti haastavia. Melliläjärvi on ihan mopomatkan päässä kaikista Auranmaan kunnista. (I.M.)
* * * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  aivan upea paikka
* * * *  kannattaa ehdottomasti mennä
* * *  kannattaa mennä
* *  kannattaa mennä, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata mennä, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.