Nopeusnäyttötaulusta turvaa Auran kaavateille

0
Nyt on liikaa vauhtia, kertoo näyttötaulun murheellinen naamataulu.
 Nyt on liikaa vauhtia, kertoo näyttötaulun murheellinen naamataulu.

Nyt on liikaa vauhtia, kertoo näyttötaulun murheellinen naamataulu.

AURA. Auran Pikku-Lahdontielle asennettiin viime viikon lopulla kunnan ja Auranmaankin ensimmäinen nopeusnäyttötaulu. Siirrettävää taulua on tarkoitus käyttää jatkossa eri puolilla taajamaa. Elokuussa se löytynee koulun läheltä.

Nopeusnäyttötaulu hankittiin Auran asukasyhdistyksen aloitteesta.

–Luin tammikuussa lehdestä, että Turun Vasaramäen omakotiyhdistys oli asentanut vastaavan näyttötaulun alueelleen ja menin puhumaan Heikille (tekniselle johtajalle Heikki Järviselle) siitä, kertoo asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Unto Kytö.

Näyttötaulu oli alentanut asuntoalueiden ajonopeuksia Vasaramäessä ja Kytö uskoi niin käyvän Aurassakin.

Taulu paitsi näyttää nopeudet, myös kerää niistä paljon hyödyllistä tietoa. Näyttötaulun keräämiä tietoja voidaan näin käyttää avuksi, kun mietitään, millä tavalla liikenneturvallisuutta voidaan kehittää. Jos kerätty data osoittaa, että nopeusvalvontaratsioillekin olisi tarvetta, poliisikin on varmasti kiinnostunut taulun tiedoista.

Lue lisää 07.06.2016 lehdestä