Nuoret miehet hurjastelivat Yläneellä

0

PÖYTYÄ/Yläne. Pöytyäläinen nuorimies kaahasi poliisia pakoon Yläneellä lauantai-illalla seitsemän tienoilla. Vuonna 1997 syntynyt kuljettaja herätti ajotapavalvontaa suorittamassa olleiden poliisien huomion kiihdytettyään erittäin voimakkaasti Turunväylän ja Hinnerjoentien risteyksestä.

Poliisit lähtivät miehen perään ja saavuttivat auton. Auton nopeus oli noin 120 kilometriä tunnissa. Poliisipartion kytkettyä punaisen pysäytysvalon päälle mies nosti nopeutta 150 kilometriin tunnissa. Mies ajoi tällä vauhdilla kolme kilometriä ennen kuin pysähtyi. Koko tapahtuma-alueella on 80:n nopeusrajoitus.

Miehelle tehty puhallustesti osoitti 0,04 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lauantaina Yläneellä hurjasteli myös toinen nuori kuljettaja liian lujaa. Poliisipartiota vastaan tuli Turunväylällä iltapäivällä hieman ennen kello neljää henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 150 kilometriä tunnissa. Alueella oli 80:n nopeusrajoitus.

Autoa kuljettanutta vuonna 1992 syntynyttä miestä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.