Oripään valtuustoon vedottiin koululaisten puolesta

0
Tiina Siivonen luki valtuutetuille vetoomuksen allekirjoittaneiden nimiä.
Tiina Siivonen luki valtuutetuille vetoomuksen allekirjoittaneiden nimiä.
Tiina Siivonen luki valtuutetuille vetoomuksen allekirjoittaneiden nimiä.

ORIPÄÄ. Oripään kunnanvaltuusto vastaanotti maanantain kokouksessa Tarmo Kankareen (vas) toimittaman vanhempien vetoomuksen oppimis- ja koulurauhasta. Vanhemmat ovat huolissaan ensi syksyllä toiselle luokalle siirtyvien puolesta. Sama vetoomus jätettiin jo aiemmin sivistyslautakunnalle.

Kyseisellä luokalla on ollut 28 oppilasta. Luokalla kokeiltiin kahden opettajan rinnakkaisopetusta, mikä mahdollisti jaon kahteen pienempään ryhmään tarpeen mukaan. Vanhemmat olivat tyytyväisiä kokeiluun, jota ei kuitenkaan enää aiota jatkaa. Vanhemmat vetoavatkin kunnan päättäjiin, jotta kokeilua jatkettaisiin.

Vanhempien mukaan luokalla on ilmennyt levottomuutta ja jopa väkivaltaa. Valtuustokokouksessa paikalla ollut koulun rehtori ja sivistysjohtaja Mika Virtanen yritti hälventää vanhempien huolia.

Tilanne on Virtasen mukaan huomioitu koulunkäyntiavustajan resurssissa sekä jakotunneissa. Näillä näkymin luokalla on ensi syksynä 26 oppilasta ja jakotunteja kahdeksan, mikä tarkoittaa luokan puolittamista näillä tunneilla. Avustaja tulee Virtasen mukaan olemaan mukana lähes kaikilla tunneilla.

 

Lue lisää 23.6.2016 lehdestä