Pöytyä hyväksyi pakolaissopimuksen

0

PÖYTYÄ. Pöytyän valtuusto hyväksyi ely-keskuksen kanssa neuvotellun, maahanmuuttajien kuntaan osoittamista ja kotouttamisen edistämistä koskevan sopimuksen muutoksitta. Pasi Lepistön (ps) sopimukseen esittämä lisäys hylättiin äänin 30–3.

Sopimuksen mukaan kunta vastaanottaa vuosina 2016–2018 Pöytyälle vuosittain noin 10 pakolaista, mutta kuitenkin yhteensä enintään 25 pakolaista. Määriin sisältyvät sekä kuntaan muuttavat että perheenyhdistämisen kautta sinne tulevat pakolaiset.

Pasi Lepistö esitti  sopimukseen lisäystä, jossa suositellaan, että kunta vastaanottaa ensisijaisesti kokonaisia perheitä. Hän arvioi tämän vähentävän mahdollisia ristiriitatilanteita. Häntä kannatti Jarno Laukkanen (kesk) ja äänestyksessä lisäksi Anu Tamminen (sd).

Lepistö pysyi muutosesityksessään siitä huolimatta, että Vilja Lahti (kesk) huomautti perheiden suosimisesta jo mainittavan sopimustekstissä.