Pöytyän teatterissa mennään kohti kesähäitä, vaikka kompastellen

0
Aavan meren tuolla puolen, Laura (Päivi Hettula) laulaa antaumuksella häissä. Nurmikolla Veeti-sulhasen (Markus Vatka) kanssa tanssii kaaso Alexandra (Marjukka Reini) ja Jennan (Saara Okko) parina on tyttöystävä Yrsa (Asta Aho).
Aavan meren tuolla puolen, Laura (Päivi Hettula) laulaa antaumuksella häissä. Nurmikolla Veeti-sulhasen (Markus Vatka) kanssa tanssii kaaso Alexandra (Marjukka Reini) ja Jennan (Saara Okko) parina on tyttöystävä Yrsa (Asta Aho).
Aavan meren tuolla puolen, Laura (Päivi Hettula) laulaa antaumuksella häissä. Nurmikolla Veeti-sulhasen (Markus Vatka) kanssa tanssii kaaso Alexandra (Marjukka Reini) ja Jennan (Saara Okko) parina on tyttöystävä Yrsa (Asta Aho).

PÖYTYÄ. Pöytyän kesäteatterin ystäville on tänäkin kesänä luvassa musiikkipitoista komediaa. Näyttämöllä nähdään tänä vuonna myös runsaasti uusia näyttelijöitä.

Ohjaaja Mona Lehtola kertoo teatterin tämänvuotisen valinnan ”Aina oon veljeä toivonu” viehättäneen erityisesti tekstillään.

–Käsikirjoitus on tosi hyvin tehty. Markku Hyvösellä on sana hallussaan. Teksti on suorastaan vitsien runsaudenpulaa. Olen jopa karsinut siitä muutamia, joilla ei ole esityksen kulun kannalta erityisempää merkitystä, Lehtola kertoo.

Vaikka kyseessä on selkeä komedia, näytelmässä käsitellään myös raskaita teemoja, kuten alkoholia, isättömyyttä ja maailmantuskaa laajemminkin. Tuttu iskelmämusiikki tukee juonen kuljetusta.

–Se on itse valitsemaamme. Taattua kotimaista iskelmää, ei ihan uusia kappaleita, Lehtola selvittää.

Näytelmän aihe on kesäteattereille tuttu: tulossa olevat häät.
Pöytyän teatterin Aina oon veljeä toivonu ensi-ilta: perjantaina 10.6. klo 19. Muut näytökset: 12.6.,14.6., 15,6., 16.6., 19.6., 21.6., 22.6., 2.8. ja 3.8. klo 19. 15.6. ja 19.6. näytökset on tulkattu viittomakielelle. Yönäytökset 5.8. ja 6.8. klo 21. Lisätiedot: www.poytyanteatteri.net

 

Lue lisää Kesälehdestä.